ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα που γλυτώσαμε την χρεωκοπία χάρη στην ελεύθερη ψήφο των βουλευτών μας.....

Σκίτσο Ηλία Μακρή - Καθημερινή 13.2.2012
Και επειδή 
Σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα : 
Άρθρο 59
  1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Άρθρο 60
  1. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση 
Άρθρο 61 
Ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.
...Αλλά επειδή δυστυχώς στην ελληνική πραγματικότητα...
....πριν από τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων είχαν προειδοποιήσει ότι όσοι βουλευτές παραβούν την κομματική γραμμή για θετική ψήφο, θα αντιμετωπίσουν τη διαγραφή. Αυτήν λοιπόν την προειδοποίηση υλοποίησαν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και μάλιστα αμέσως μετά την υπερψήφιση της σύμβασης. Έτσι, οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς προέβησαν στην μαζικότερη διαγραφή βουλευτών των τελευταίων δεκαετιών στις τελευταίες δεκαετίες. Εκτός των ΚΟ των κομμάτων τους τέθηκαν 44 βουλευτές που καταψήφισαν τη σύμβαση, ψήφισαν «παρών» ή ήταν απόντες. Στις διαγραφές των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη που υπερψήφισαν τη σύμβαση από την ΚΟ του κόμματός του προέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

 .....ΕΠΟΜΕΝΩΣ.....
Διακοσμητικό ρόλο φαίνεται να παίζουν πλέον οι εκλεγμένοι βουλευτές-πιόνια αφού η βούλησή τους όπως αποδεικνύεται δεν λαμβάνεται καθόλου υπ΄όψιν στις αποφάσεις του κοινοβουλίου. Πάντοτε θα πρέπει να υπακούουν στις διαταγές των Προέδρων των κομμάτων τους. 
(αλήθεια ποιά είναι η διαφορά του πολιτεύματος της δημοκρατίας όπως αυτή ασκείται στην Ελλάδα και της μοναρχίας αφού και στις δυό περιπτώσεις οι υπήκοοι δεν είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τις απόψεις τους παρά υποχρεούνται και μάλιστα κάτω υπό το καθεστώς της άσκησης ψυχολογικής βίας -αν δεν πεις ναι θα σε διαγράψω-να υπακούσουν στις διαταγές των αρχηγών τους ???) 

......ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ....
 
Βάσει του συντάγματος
Άρθρο 51
  1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.

.....ΠΡΟΤΕΙΝΩ.....
Α. Να καταργηθεί η ονομαστική ψηφοφορία σε παρόμοιες με τη ψήφιση του μνημονίου περιστάσεις  (γιατί ως γνωστόν ...."όποιος ελεύθερα συλογάται, συλλογάται.... καλύτερα")
Β. Να καταργηθούν οριστικά οι οργανικές θέσεις των 44 βουλευτών που διαγράφτηκαν (ευκαιρία είναι μετά τη μαζική διαγραφή) αφού:
καθώς φαίνεται με συνοπτικές διαδικασίες οι αποφάσεις παίρνονται από τους αρχηγούς των κομμάτων και όχι συλλογικά από τους βουλευτές οι οποίοι είτε είναι παρόντες είτε δεν είναι παρόντες φαίνεται πως είναι το ίδιο. 
....ΕΤΣΙ....

....Α. η "πατρίδα" (τη σωτηρία της οποίας ευαγγελίζονται όλοι οι πολιτικοί ταγοί) θα εξοικονομήσει σημαντικά κονδύλια από τον προϋπολογισμό
Β. οι κυβερνώντες θα καθησυχάσουν το λαό και θα του αποδείξουν ότι τις θυσίες για τη σωτηρία της "πατρίδας" δεν τις έχουν αναλάβει εργολαβία οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιά είναι η γνώμη σας;