ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Προτάσεις : Γιορτή ελληνικών προϊόντων στο Σύνταγμα

Με σύνθημα "κατανλώνουμε ό,τι παράγουμε" προγραμματίζεται τη Δευτέρα και τη Τρίτη 30 και 31 Μαϊου στη πλατεία Συντάγματος η π΄ρωτη γιορτή Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο "Ελληνικές γευστικές διαδρομές". Από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ περισσότερες από 60 ελληνικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τα προϊόντα. (περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Το "κίνημα πολιτών-καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε" είναι μια πρωτοβουλία εκατό επώνυμων πολιτών που έχουν στόχο να προωθήσουν το σύνθημα να επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα στις αγορές μας.

Θεωρώ στάση ζωής να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα όχι μόνο στις δύσκολες αυτές συγκυρίες που ζούμε αλλά σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας είτε γίνονται γιορτές για αυτό το σκοπό είτε όχι.

Μαθαίνω επίσης πως εδώ και καιρό υπάρχουν πρωτοβουλίες για να κατοχυρωθεί διεθνώς στα ξενοδοχεία αντί των γνωστών "American breakfast" ή "Continental breakfast" το "Greek breakfast" και να προσφέρονται από τις τουριστικές επιχειρήσεις στο πρωϊνό τα ανά τόπους ελληνικά προϊόντα (βλ. σχετικό άρθρο εδώ).

Καλές και αυτονόητες πρωτοβουλίες που όμως απαιτούν να τις στηρίξουμε εμείς οι πολίτες για να είναι αποτελεσματικές. Στο κάτω-κάτω η στήριξη των ελληνικών προϊόντων δυνητικά μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των εισαγωγών και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποιά είναι η γνώμη σας;