ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Γελοιογράφοντας την επικαιρότητα : Η εβδομάδα που μας πέρασε

Σκίτσο Ηλία Μακρή
 ....Την εβδομάδα που μας πέρασε, οι δημοσιογράφοι "έκαναν για άλλη μια φορά τη δουλειά τους", όπως οφείλει να κάνει κάθε εργαζόμενος που σέβεται το αφεντικό του.....Εξ άλλου η απεργία της ΕΣΗΕΑ ας μη ξεχνάμε πως τον τελευταίο χρόνο συμπίπτει με τη διοργάνωση μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων. Ευγε λοιπόν στην ΕΣΗΕΑ που προστατεύει τον πολίτη από το να βλέπει τραυματισμούς συμπολιτών του από κάθε είδους τραμπουκισμούς από τη δράση "εντεταλμένων" οι οποίοι με τη βία και τα ρόπαλα (σικ) στέλνουν στο νοσοκομείο είτε διαδηλωτές είτε ακόμη και  ανύποπτους περαστικούς.
Σκίτσο Πετρουλάκη
Το ιστορικό κέντρο καθημερινά καταποντίζεται μαζί με την ιστορία της πολύπαθης Αθήνας, αν και οι επίσημες αρχές ομιλούν περί του αντιθέτου.......
Σκίτσο του Πετρουλάκη
 Οι φήμες για επιστροφή στη δραχμή δίνουν  και παίρνουν (μεταξύ μας είναι σαν την λαϊκή παροιμία που λέει "ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται" μια και ξεχνάμε τα δανειστικά επιτόκια της τάξεως του 25% που ίσχυαν επί δραχμής και θεωρούμε πως η δραχμή μπορεί να αποτελέσει τον "από μηχανής θεό" που θα δώσει μαγικές λύσεις στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, εθελοτυφλώντας σε αυτό που λέει η τρόϊκα -είπαν επί τέλους και κάτι σωστό - πως μοναδική περίπτωση να φανεί φως στον ορίζοντα είναι να μειωθεί το κράτος, ο μεγαλος ασθενής και υπαίτιος των κυρίων προβλημάτων της οικονομίας...)

Η εβδομάδα που μας πέρασε έκλεισε με τη σύλληψη του Στρος Καν ο οποίος καθώς λένε αποπειράθηκε να βιάσει την καθαρίστρια του ξενοδοχείου του. Ενας φίλος είπε πως η καθαρίστρια λέγεται πως φόραγε στολή που του θύμιζε την ελληνική σημαία και για αυτό αποπειράθηκε να βιάσει την καθαρίστρια.

Ο δεύτερος φίλος της παρέας μας αναρωτήθηκε "μα καλά στην καθαρίστρια ξέπεσε? Δεν θα μπορούσε να πληρώσει μια οποιαδήποτε να ντυθεί και να παραστήσει την καθαρίστρια"?

Ο τρίτος φίλος απόρησε πως ήταν δυνατόν να έφυγε καθώς λένε άρον άρον αλλά να είχε ωστόσο  κλεισμένη θέση στο αεροπλάνο. Επίσης απόρησε που βρισκόταν ο σωματοφύλακάς του εκείνη την ώρα αλλά και πως είναι δυνατόν ένα κυριλέ ξενοδοχείο -αυτό στο οποίο διέμενε ο Στρος Καν - να μην άκουσε τις φωνές της καθαρίστριας?

Και ο τέταρτος φίλος σχολίασε : "Τελικά οι λαϊκές παροιμίες είναι πολύ σοφές : Λένε να μην λες κουβέντες για τον εχθρό σου που δεν θα ήθελες να συμβαίνουν σε σένα. Ο Στρος Καν δεν είπε πως η Ελλάδα είναι βουτηγμένοι στα σκ.....? Για να δούμε τώρα πως θα καθαρίσει από την κατάσταση στην οποία είναι βέβαιο πως άλλοι τον έμπλεξαν.....Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται....Τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί...Το γιατί δεν το γνωρίζουμε και ίσως να μη το μάθουμε ποτέ.....Φοβού τις καθαρίστριες και δώρα φέρουσες....."

Βέβαια η σκανδαλιστική περιπέτεια ενός Ευρωπαίου δημοσίου προσώπου μετά από τόσα προσβλητικά σχόλια που έχουμε εισπράξει δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους....Ετσι στην ιστοσελίδα Vlavo entertainment το πρόσωπο του Στρος Καν δεσπόζει στη θέση του προσώπου του γνωστού αρχαίου αγαλματιδίου με τα εμφανή διογκωμένα προσόντα (δήθεν) ως δημοσίευμα του περιοδικού Focus (το έχουμε που το έχουμε άχτι) με τίτλο "When Strauss became a Greek satyr" (θα το βρείτε εδώ) . Ο συγγραφέας της ιστοσελίδας διευκρινίζει προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης πως το εξώφυλλο αποτελεί προϊόν σάτυρας (εξ ου και το Greek satyr) και είναι κατασκευασμένο.

Με τούτα και με τα άλλα δεν μπορούμε να πούμε.....η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.

Α! Και για να μην το ξεχάσω, τα μηνύματα για την οικονομία λένε είναι αισιόδοξα, ο τουρισμός βαίνει αυξανόμενος.....Λόγω των αναταραχών σε άλλους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, οι τουρίστες φέτος επιλέγουν ως προορισμό για τις διακοπές τους την Ελλάδα...."Τρίπολη-Καμπούλ-ΒΙΑ Αθενς"

....ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ......

Σκίτσο Ηλία Μακρή - Εφμ Καθημερινή 13.5.2011


.....και ......χαμογελάτε ....
.....είναι μεταδοτικό.....
Να έχετε μια όμορφη και χαμογελαστή εβδομάδα εύχομαι

2 σχόλια:

  1. χαχαχα καλή εβδομάδα! Θα συμφωνήσω με τον φίλο που λέει ότι δεν πρέπει να λες κουβέντες για τον εχθρό σου που δεν θα ήθελες να σου συμβούν!!! χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχισμένες μέρες θά 'χουμε όταν οι γελοιογράφοι θα βγάζουν δύσκολα το ψωμί τους ...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι εποχές που περνάμε τους τροφοδοτούν με χιλιάδες εμπνεύσεις !!!
    Καλή βδομάδα εύχομαι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;