ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Μια άγνωστη ιστορία - Ο κυρ Πέτρος και το Μινωϊκό σπιτάκι στον Βύρωνα



Κάποτε στον Βύρωνα ζούσε ο κυρ Πέτρος, Κρητικός στην καταγωγή. Ενας καλοκάγαθος άνθρωπος που κακό δεν είπε ποτέ για κανέναν. Κανείς δεν θυμάται πότε πρωτόρθε ο κυρ Πέτρος στη γειτονιά. Με τα χρόνια από το υστέρημά του έκανε ένα σπιτάκι να του θυμίζει το νησί του. Φαίνεται πως θα αγαπούσε την ιστορία γιατί την αυλή του σπιτιού του την στόλισε με κολώνες που ήταν ολόϊδιες με εκείνες των Μινωϊκών ανακτόρων. Μάλιστα ακόμη και στη βάση των εξωτερικών τοίχων εκεί που τους έντυσε με βότσαλα (συνηθιζόταν τα παλιά χρόνια, τότε που υπήρχαν ακόμη πολλά βότσαλα στις παραλίες) ενσωμάτωσε κάποια στοιχεία όπως τα κέρατα καθοσιώσεως (δηλαδή τα κέρατα του Μινώταυρου που κοσμούσαν τα παλιά ανάκτορα της Κρήτης). Μια βιλλίτσα ήταν το σπίτι του, ξεχώριζε από τα υπόλοιπα σπίτια. Ησυχος άνθρωπος ο κυρ Πέτρος, καθημερινά έκανε τη βόλτα του, όταν έκανε τα ψώνια του συζητούσε για την επικαιρότητα με τον μανάβη, τον μπακάλη της γειτονιάς, τον φούρναρη.

Αγαπούσε το χωριό του (κάπου απ΄το Λασίθι ήτανε όπως έμαθα) και το επισκεπτόταν τακτικά. Η τύχη τόφερε έτσι και δεν έκανε οικογένεια. Αμα αρχίνησαν να περνούν τα χρόνια, ο κυρ Πέτρος προβληματίστηκε για το τι θα γινόταν το Μινωϊκό σπιτάκι του Βύρωνα άμα ο ίδιος έκλεινε τα μάτια του. Θέλησε λοιπόν να κάνει ένα ψυχικό και να βοηθήσει το χωριουδάκι του αφού λάτρευε την ιδιαίτερη πατρίδα του. Αποφάσισε λοιπόν να γράψει μια διαθήκη. Στη διαθήκη έγραφε πως παραχωρούσε το Μινωικό σπιτάκι στον σύλλογο του χωριού του με τον όρο άμα ο ίδιος πεθάνει να έρχονται στο σπίτι του να μένουν τα φτωχά Κρητικόπουλα για να μην πληρώνουν ενοίκιο άμα έρχονταν στην Αθήνα για να σπουδάσουν. Πράγματι όταν μας άφησε χρόνους ο κυρ Πέτρος (όπως μου είπαν οι γείτονες θα πρέπει να πέθανε γύρω στο 1966-1968) τα πρώτα χρόνια έγινε σεβαστή η τελευταία του επιθυμία και στο Μινωϊκό σπιτάκι του Βύρωνα έρχονταν κι έμεναν Κρητικόπουλα και Κρητικοπούλες που σπούδαζαν στην Αθήνα. Το σπίτι του κυρ Πέτρου που βρίσκεται στην οδό Φορμίωνος (κοντά στο τέρμα) ήταν πάντα γιομάτο από χαρούμενες νεανικές φωνές και γέλια, κι εκείνος από εκεί ψηλά που βρισκόταν μάλλον θα χαιρόταν που έβλεπε πως αν και δικά του παιδιά δεν έκανε, τουλάχιστον μπόρεσε να βοηθήσει τα παιδιά κάποιων άλλων φτωχών συγχωριανών του σαν δεύτερος πατέρας.

Τα χρόνια περνούσαν, τα Κρητικόπουλα που έρχονταν στο Μινωϊκό σπιτάκι του Βύρωνα όλο και αραίωναν, μέχρι που έπαψαν πια νάρχονται....Το σπίτι του κυρ Πέτρου άρχισε να μαραζώνει. Εκεί που πρώτα η γειτονιά καθημερινά ζωντάνευε από τα κελαρυστά γελάκια των νέων ξάφνου βουβάθηκε. Κανείς δεν ξέρει το γιατί. Κάποιοι ισχυρίζονται πως μπορεί να έφυγαν από τη ζωή όσοι γνώριζαν την ύπαρξη του σπιτιού του κυρ Πέτρου και θα ξέχασαν να ενημερώσουν τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου του χωριού. Ετσι ίμπορεί σήμερα κανείς να μη γνωρίζει πως ο σύλλογος του χωριού τους έχει στην ιδιοκτησία του το σπίτι του κυρ Πέτρου για να μένουν σπουδαστές και μάλιστα δίχως να πληρώνουν ενοίκιο. Ενας άλλος είπε πως καθώς έμαθε λόγω του Καποδίστρια ο σύλλογος του χωριού του κυρ Πέτρου διαλύθηκε επειδή συγχωνεύθηκαν με κάποιο μεγαλύτερο χωριό. Αφού λοιπόν δεν είναι βέβαιο πως οι σύλλογοι (όπως και τα Ιδρύματα, τα Ασφαλιστικά ταμεία κλπ) έχουν ακριβή γνώση ολόκληρης της κινητής και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην κατοχή τους λόγω ελλιπούς καταγραφής στα βιβλία τους, ίσως κανείς να μη γνωρίζει την ύπαρξη του σπιτιού του κυρ Πέτρου.....

Οταν πρωτοήρθα σε ετούτην εδώ τη γειτονιά το σπιτάκι αν και ερειπωμένο κρατιόταν ακόμη καλά. Από τότε που άρχισε η τελευταία ξέφρενη άναρχη δόμηση (και καταστροφή της Αθήνας-δηλαδή εδώ και καμιά 5ετία ίσως και παραπάνω) όποτε περνώ έξω από το σπιτάκι του κυρ Πέτρου παρατηρώ και μια νέα καταστροφή. Χθες ήταν μερικές πετρούλες που είχαν αφαιρεθεί από τον εξωτερικό μαντρότοιχο, σήμερα λείπει ένα ολόκληρο κομμάτι του μαντρότοιχου θαρρείς και τον γκρέμισε καμιά μπουλντόζα.....!!!! Να είναι γιατί κάποιοι το έβαλαν στο μάτι και θέλουν να το γκρεμίσουν???? Ξέρετε δα πως γίνονται αυτά τα πράγματα, είναι να μη βάλουνε στο μάτι κάποιοι επιτήδειοι ένα κτίσμα που βλέπουν πως είναι εγκαταλελειμένο.... Κάνουν μια μικρή ζημιά στην αρχή για να δουν αν υπάρχει εκεί κοντά ο ιδιοκτήτης ή κάποιος γνωστός του. Αν δουν πως δεν αντιδρά κανείς συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο έως ότου με νομικά τερτίπια να καταπατήσουν τη ξένη περιουσία (χρησικτησία ονομάστηκε νομικά η κλεψιά ξένης ιδιοκτησίας).....

Βλέποντας την κατάληξη του σπιτιού που με τόση αγάπη δώρισε απλόχερα ο κυρ Πέτρος στον Σύλλογο του χωριού του για κοινωφελή σκοπό αναλογιζόμουν πόσες και πόσες ιδιοκτησίες από αυτές που δώρησαν με όλη τη καρδιά τους κάποιοι πολίτες θα χάνονται με τον ίδιο τρόπο κάθε χρόνο..... Αυτοί οι κάθε φύσεως ανώνυμοι φορείς κάποτε νοιάζονταν για τον τόπο τους και τα πρόσεχαν αυτά τα πράγματα. Τώρα πια λόγω του ότι παλαιότερα δεν ήταν υποχρεωτικό να καταγράφουν με ακρίβεια κάθε κινητό και ακίνητο αντικείμενο που βρισκόταν στην ιδιοκτησία τους (έγιναν και τόσες συγχωνεύσεις, άλλοι φορείς έκλεισαν άλλοι καινούργιοι φτιάχτηκαν στη θέση τους...) πολλά πράγματα χάνονται μέσα στη λήθη του χρόνου...ξεχνιούνται και τελικά καταπατώνται από κάποιους επιτήδειους ιδιώτες....

Ισως όμως να είμαι υπερβολική και τίποτα από όλα αυτά να μην ισχύει....Μπορεί να είναι απλά η ιδέα μου και τελικά και να μην εποφθαλμιά κάποιος να καταπατήσει το σπίτι του κυρ Πέτρου. Πάντως θα λυπηθώ πολύ μια μέρα να δω στη θέση του Μινωικού σπιτιού του Βύρωνα να ξεφυτρώνει καμιά γιγαντιαία πολυκατοικία.

Αντί για αυτό θα επιθυμούσα...
- είτε να ξυπνούσε από τον ύπνο του ο σύλλογος του χωριού του κυρ Πέτρου στον οποίο δωρήθηκε το παρόν ακίνητο (όπως μου έλεγαν οι γείτονες κάπου στη Νεάπολη Λασιθίου θα πρέπει να είναι) και να το επισκεύαζε και να το χρησιμοιούσε για τον σκοπό που δώρισε το σπιτάκι του ο κυρ Πέτρος
- είτε να το χρησιμοποιούσε ο Δήμος Βύρωνα ως πολιτιστικό στέκι (δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει αυτό νομικά).

Αυτό που σίγουρα δεν θα επιθυμούσα είναι να περάσω μια μέρα και να μην δω να ανθίζει η όμορφη περικοκλάδα με τα πορτοκαλιά χωνάκια που κάποτε στόλιζε και εξακολουθεί ακόμη και τώρα να στολίζει το σπιτάκι του κυρ Πέτρου (θαρρείς και κάποιος να τη φροντίζει καθημερινά τόσο φουντωτή που είναι).... Πιστεύω πως θα ήταν τόσο άδικο για το μικρό αλλά τόσο ιδιαίτερο Μινωικό ανάκτορο της περιοχής μας, γιατί για την εποχή του ένα μικρό ανάκτορο θα ήταν το σπίτι του κυρ Πέτρου στον Βύρωνα.....

26 σχόλια:

  1. Να το δούμε το θέμα ρε συ. Στείλε μου ένα mail!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη ιστορία.
    Αν ξέρεις το ακριβές όνομα του χωριού στείλε τους ένα γράμμα, είναι κρίμα να χαθεί αυτό το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dyosmaraki, συμφωνώ κι εγώ με την Ενεσούλα. Internet είναι λίγο δύσκολο να διαβάζουν στο χωριό. Στείλτους ένα γράμμα.

    Εκτός αν σε διαβάσουν κι ευαισθητοποιηθούν οι φοιτητές που έζησαν εκεί.

    Υπάρχει και μια ακόμα εκδοχή πάντως dyosmaraki στην όμορφη ιστορία σου: ο πολιτιστικός σύλλογος να μη λειτουργεί λόγω έλλεψης ενδιαφέροντος. Ο εθελοντισμός δεν είναι και πολύ της μόδας βλέπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ρε γαμ*το κρίμα να γίνει και αυτό πολυκατοικία, μήπως κάποιος να ειδοποιούσε το σύλλογο του χωριού να πάρουν γρήγορα τα μέτρα τους;; Ένα γράμμα θα βοηθούσε όπως διάβασα παραπάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μέσα στη νοσταλγία της ιστορίας εγώ χαμογέλασα.
    είναι η μυρωδιά αυτής της παλιάς εποχής που μου γνέφει..
    ελπίζω να βρεθεί μία λύση. πριν είναι πολύ αργά..
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ταχυδρόμος

    Σε ευχαριστώ.
    Εύχομαι να βγάλουμε κάποιαν άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ενεσούλα

    Δυστυχώς πέρα από την πληροφορία πως ο κυρ Πέτρος καταγόταν από την περιοχή της Νεαπόλεως Λασιθίου δεν κατάφερα να μάθω από ποιό χωριό ήταν.
    Επίσης δεν κατάφερα μέχρι στιγμής να βρω ποιό ήταν το επίθετό του.
    Βλέπεις έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που πέθανε....

    Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα να σταλεί επιστολή στον Σύλλογο (εάν υπάρχει ακόμη). Θα προσπαθήσω να βρω περισσότερες πληροφορίες.

    Καλώς ήρθες ενεσούλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ikor

    Μακάρι να βρισκόταν κάποιος να με διαφωτίσει γιατί βλέπεις και εγώ κινούμαι σχεδόν στα τυφλά και με όσα μπόρεσα να μάθω από τους γείτονες.

    Οσο για τον εθελοντισμό πιστεύω πως μάλλον φταίει κυρίως η μανία για το προεδριλίκι όποιων ασχολούνται με τα πολιτιστικά και όχι τόσο ο ίδιος ο εθελοντισμός.

    Διάθεση για εθελοντισμό πιστεύω πως έχει ο κόσμος (εφ΄όσον πιστέψει πως μία δράση κινείται ανιδιοτελώς)

    ΥΓ. Πάντως με την σκέψη σου μήπως και βρεθούν τίποτα παλιοί φοιτητές που να έχουν μείνει στο παρελθόν στο σπίτι του κυρ Πέτρου μου έβαλες την ιδέα να απευθυνθώ ίσως στην Κρητική Εστία της περιοχής. Ισως αυτοί θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Hfaistiwnas

    Θα είχα στείλει γράμμα εάν γνώριζα ποιός Σύλλογος ήταν ο δικαιούχος στη διαθήκη του κυρ Πέτρου.

    Αυτό προσπαθώ να μάθω.

    Ας ελπίσουμε πως κάποιος μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @tovene592

    Ανθρωποι παλιοί, άνθρωποι που πρόσφεραν στον τόπο τους με μοναδικό ίσως αντάλλαγμα να τους ανάβουν οι νεότερες γενιές που και που ένα κεράκι...

    Ισως για αυτό λάτρεψα κάποιους από αυτούς και ας μην τους γνώρισα προσωπικά...

    Καλημέρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι όμορφο σπίτι! και ακόμα πιο όμορφη αυλή! κρίμα είναι να πάει χαμένο. είναι και ένα ανάλογο σπίτι εδώ στην γειτονιά. εγκατελειμένο. και κάποια στιγμή άρχισα να βλέπω εργάτες. ευτυχώς το συντηρήσανε, το κάνανε ακόμα πιο όμορφο και τώρα κατοικείται.
    μακάρι να βρεθεί μία άκρη και μία λύση να συνεχίζει να ομορφαίνει μία αθήνα που καταντά αδιανόητα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύχομαι να βρεις άκρη
    μια & μπεδρεύτηκες στο θέμα.
    Θά 'ναι κρίμα να τσιμεντοποιηθεί
    η ευαισθησία ενός ρομαντικού Κρητικού.
    Αν και φοβάμαι πως σκοπός όπως λες
    είναι να φαγωθεί με χρησικτησία ...
    Και για να κάνω λίγο τον Πουαρώ !!!
    θάλεγα να κοιτάξουμε κατά τη μεριά
    των τελευταίων εκπροσώπων του συλλόγου ...
    Εύκολο είναι να βρεθεί μέσα απ' το
    Βιβλίο Σωματείων του Πρωτοδικείου Ρεθύμνου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγνώμη ...
    Πρωτοδικείο Λασηθίου
    ήθελα να πω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμείς επιμένουμε!! Πολυ καλή δουλειά!
    Αυτόν τον τόπο οι φορείς και Προεδροι τον κατεστρεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλό μου Dyosmaraki έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσες να βρεις το επίθετο και ίσως και άλλα στοιχεία του κυρ Πέτρου από την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ ή τον Δήμο του Βύρωνα. Στο σπίτι που μένω στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ αναγράφει το όνομα του πατέρα μου (από το 1960). Ο δε Δήμος θα πρέπει την συγκεκριμένη οικία να την έχει χρεωμένη με τους δημοτικούς φόρους κλπ, δεδομένου ότι δεν τα εισπράττει μέσω ΔΕΗ.
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα που δεν θα ήθελες να δεις αυτό το ωραίο σπιτάκι να μετατρέπεται σε πολυκατοικία. Δυστυχώς όμως η λεγόμενη πρόοδος (διάβαζε απληστία) δεν σέβεται απολύτως τίποτα. Βρίσκομαι και εγώ σε αυτή την κατηγορία, ένα ταπεινό σπιτάκι από το 1950 περιτριγυρισμένο από τσιμέντο. Είσαι πάντα καλά. gskastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΗΜΕΡΑ,καλα εγω βρίσκομαι εκτός Αθηνών,δεν μπορω να προσφερω τίποτε περισσότερο εκτος απο το σχόλιο και την αποψη μου,ο περίφημος ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ρε παιδιά,που ολοι κοπτώμεθα,απο εναν μόνο ειδα, πως προσφερετε να συμμετάσχει στην προσπάθεια της Ελένης.
    Συγνώμη,βρε παιδια αλλα για εγρήγορση απεναντι στα κοινα δεν κλικάρουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @basnia

    Πιστεύω πως συνήθως η διατήρηση/συντήρηση κάποιων τέτοιων παλιών σπιτιών εναπόκειται στην καλή θέληση κάποιων ιδιωτών που εξακολουθούν να είναι ευαισθητοποιημένοι και δείχνουν ενδιαφέρον. Κατά τη γνώμη μου όλα αυτά τα παλιά σπίτια (όσα τουλάχιστον παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική) θα έπρεπε να σώζονται (με πρωτοβουλίες των τοπικών Δήμων) αφού αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορίας τους.

    Γνωρίζω βέβαια πως η συντήρηση είναι δαπανηρή όμως πιστεύω πως εάν μειώνονταν τα χρήματα που διατίθενται για παλκοστρώσεις πεζοδρομίων θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν κονδύλια για τέτοιους σκοπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Side21

    Πολύτιμη η πληροφορία που μου δίνεις καλέ μου Side. Το κακό είναι πως οι πληροφορίες που παίρνω από τους ηλικιωμένους της γειτονιάς είναι λίγο συγκεχυμένες όσον αφορά τον Σύλλογο (δεν θυμούνται ποιανού χωριού είναι). Είναι εύλογο βέβαια, αφού πόσοι από εμάς γνωρίζουμε από ποιό χωριό είναι κάθε γείτονας της περιοχής μας?
    Πάντως μου έδωσες κάποιες ιδέες για να κινηθώ και σε ευχαριστώ για αυτό (άλλωστε πιστεύω πως πριν από 40 χρόνια δεν θα πρέπει να ήταν και τόσοι πολλοί οι Σύλλογοι της περιοχής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @taspa

    Μα λένε πως αν φωνάξει κανείς τη λέξη Πρόεδρε στο δρόμο όλοι γυρνάνε να κοιτάξουν.

    Εχει γεμίσει ο τόπος από Προέδρους μα λιγόστεψε από ευαισθητοποιημένους πολίτες.

    Εμείς πάντως επιμένουμε όπως λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @gskastro

    Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Εχεις δίκιο. Σήμερα κιόλας θα περάσω να δω (πιστεύω πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν πια ρολόγια, ίσως όμως με τη διεύθυνση του σπιτιού να μπορούσα να βγάλω άκρη από τη ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ.

    Ναι, κι εγώ γνωρίζω πολλούς φίλους που δεν έχουν αλλάξει τα ονόματα των ρολογιών, οπότε το πιθανότερο είναι πως θα πρέπει να ξεκινήσω μάλλον από εκεί μήπως και καταφέρω να βρω τουλάχιστον κάποιο όνομα γιατί τώρα βαδίζω στα τυφλά με βάση αποσπασματικές πληροφορίες που συνέλλεξα από εδώ κι από εκεί.

    Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @taspa

    Σε ευχαριστώ για τη καλή σου διάθεση να βοηθήσεις. Το σημαντικότερο είναι να βρούμε κατ΄αρχήν κάποια στοιχεία όπως το επίθετο του κυρ Πέτρου και από ποιό χωριό ήταν, οπότε σε αυτό είναι δύσκολο να βοηθήσει κανείς αν δεν βρίσκεται κάπου εδώ στη περιοχή.

    Επειτα αφού μάθουμε αυτά τα στοιχεία ίσως όσοι bloggers προέρχονται από τη Κρήτη να μπορέσουν να βοηθήσουν. Ηδη ήρθα σε επαφή με τον Ταχυδρόμο.

    Καλημέρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κι εγώ Κρητικιά, αλλά από το Ηράκλειο τι θα μπορούσα να κάνω; Για πες...

    σνουποφιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προφανώς δεν έχω απάντηση στις ερωτήσεις σου και πολύ φοβάμαι πως σύντομα θα "φυτρώσει" μία από τις κλασσικές Ελληνικές πολυκατοικίες - έκτρωματα που "κοσμούν" όλες τις πόλεις της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Dyosmaraki, βρήκες τίποτα; Μήπως μπορεί να βοηθήσει η Φοιτητική Ένωση Κρητών; Αν θες, μπορώ να τους ρωτήσω.

    Γενικά, αν νομίζεις ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε, πες μας. Είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα!

    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ομολογουμένως άγνωστη ιστορία. Θα περάσω να το δω και γω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @all
    Επειτα από αρκετό καιρό επανέρχομαι στο ίδιο θέμα. Το Μινωϊκό σπιτάκι του Βύρωνα κάποιοι μέσα σε μια βραδυά επισκεύασαν τα παράθυρα και την πόρτα και το σφράγισαν. Το όνομα του ιδιοκτήτη δεν είναι Πέτρος αλλά Ιωάννης Πετράκης. Βρήκα λοιπόν ένα στοιχείο : με αριθ. 55 στα ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ υπάρχει μία εγγραφή η οποία αναφέρει :
    ΕΠΩΝΥΜΙΑ Κληρ/μα Πετράκη Ιωάννη (Υπέρ της Κοινότητας Ασή Γωνιάς Χανίων, ΣΚΟΠΟΣ Συντήρηση οικίας στην Αθήνα για τη στέγαση φοιτητών που κατάγονται από την Κοινότητα Ασή Γωνιάς Χανίων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 74055 ΧΑΝΙΑ.
    Βέβαια δεν γνωρίζω εάν αυτή η εγγραφή αναφέρεται στο Μινωϊκό σπιτάκι του Βύρωνα, το οποίο βρίσκεται στην οδό Φορμίωνος στον Βύρωνα. Εάν δεν κάνω λάθος η κοινότητα Αση Γωνιάς έχει συγχωνευτεί σε άλλο Δήμο. Συνήθως τότε είναι που γίνονται τα μπερδέματα. Με το κτηματολόγιο όσα ακίνητα δεν έχουν ιδιοκτήτη κατηγοριοποιούνται ως "σχολάζουσα" κληρονομιά με αποτέλεσμα να περιέρχεται στη κυριότητα του τοπικού Δήμου (εν προκειμένω στον Δήμο Βύρωνα). Ομως λόγω της ανοργανωσιάς του ελληνικού σημοσίου είναι πολύ πιθανόν κάποιοι εάν έχουν κονέ μέσα στους Δήμους ίσως να επιθυμούν να καπηλευτούν τα ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη. Θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση με καινούργιες φωτό. Εάν κάποιος μπορεί να βοηθήσει, είναι ευπρόσδεκτη η βοήθειά του. Θα επανέλθω πάντως στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;