ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Salad your way.....Η αποχή και η σαλάτα των εκλογικών καταλόγων....

- "Υπέροχα" ξεφώνησε η θειά Μερόπη και δίχως να ρωτήσει αν είχα διάθεση να την ακούω πρωί πρωί με τη τσίμπλα στο μάτι άρχισε να μου διαβάζει κάτι που βρήκε στην εφημερίδα....
(τόχουμε πει πως η θειά Μερόπη δεν αφήνει να της ξεφύγει άρθρο,εγκύκλιος,νόμος κλπ)

"Φως επιχειρείται να ριχτεί στα αίτια της πρωτοφανούς για τα Ελληνικά δεδομένα αποχής. Μεταξύ άλλων λοιπόν που αναφέρονται στην έρευνα της Kapa Research (την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στο κάτω μέρος της σελίδας εδώ) μία από τις αιτίες του μεγάλου ποσοστού αποχής οφείλεται σε λάθη των εκλογικών καταλόγων!!!!!
Ακου, τι λέει εδώ.....
Παραπλανητικά χαρακτηρίζουν τα υψηλά ποσοστά της αποχής οι Νομάρχες. Το ποσοστό της αποχής λένε δεν είναι αληθινό αφού το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και οι δήμοι και οι κοινότητες δεν διαθέτουν ενημερωμένους εκλογικούς καταλόγους. Για παράδειγμα ο κ.Γεωργάτος νομάρχης της Κεφαλλονιάς λέει πως από τους περίπου 56000 εγγεγραμμένους στην πραγματικότητα ψηφίζουν οι 20000-25000 (Η Κεφαλλονιά εμφάνισε το υψηλότερο ποσοστό αποχής - 63,1%)"

Και συνεχίζει η θειά Μερόπη να διαβάζει το δημοσίευμα της εφμ Το Βήμα (εδώ) :
- "Το εθνικό Δημοτολόγιο, έργο εθνικής εμβέλειας, παραμένει ανολοκλήρωτο : δήμοι και κοινότητες αφήνουν στους καταλόγους τους ψηφοφόρους που έχουν μεταναστεύσει προ πολλού ή έχουν αποδημήσει εις Κύριον"
- "Δηλαδή, υπολογίζανε στην ψηφοφορία και τους αποθαμένους ???? Ρώτησα μη μπορώντας να πιστέψω στα αυτιά μου....Αλλο πάλι και τούτο.....
Σαλάτα τα κάνανε.
Κι εσύ θειά Μερόπη για νάχουμε καλό ερώτημα δηλαδή που το βρίσκεις το ωραίο????"
- "Μα είναι απλό....απαντά η θειά Μερόπη με ύφος πρωθυπουργού....όταν καθαρίσουν επί τέλους αυτούς τους καταλόγους τότε θα μπορούμε πια να απαιτήσουμε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγονται ανά περιφέρεια...."
Το βλέμμα μου θα πρέπει να έδειχνε πολύ κοιμισμένο....γιατί αμέσως η θειά Μερόπη δίχως να περιμένει δευτερόλεπτο άρχισε να αναλύει την Ελληνική Νομοθεσία....
- Ακου....μου λέει....σύμφωνα με το άρθρο 54 (παρ.2) "ο αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια" . Επομένως εάν ο πραγματικός αριθμός των δημοτών είναι μικρότερος από αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι τότε εύλογα θα πρέπει να μειωθεί αντίστοιχα και ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγονται ανά περιφέρεια...."
-"Μα δεν γίνεται αυτό της λέω....αφού οι βουλευτές θα πρέπει να είναι 300!!!"
- "Who says so?" απαντά με άψογη προφορά η θειά Μερόπη..... Σύμφωνα με το άρθρο 51 (παρ2) "Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους" Γιατί λοιπόν να μην μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από 300 σε 270 για παράδειγμα??? Σκέφτεσαι πόσα χρήματα θα εξοικονομήσει το Ελληνικό Δημόσιο με 30 βουλευτές λιγότερους??? Ετσι κι αλλοιώς τάχουν κάνει που τάχουν κάνει σαλάτα στη διαχείρηση των Δημοσίων Υπηρεσιών....Ας πάνε τουλάχιστον να κόβουν σαλάτες να ησυχάσουμε κι εμείς...
Εκεί τα καταφέρνουν καλύτερα...
Το είπε και το Everest ....
- Τώρα είναι που χάθηκα εντελώς....τι είπε το Everest δηλαδή θειά Μερόπη?...ρώτησα προσπαθώντας να μαντέψω τι σχέση μπορεί να έχει μια βουνοκορφή με τη σαλάτα και τους πολιτικούς...μάλλον σαλάτα τάχει κάνει στο μυαλό της η θειά Μερόπη σκέφτηκα....
- "Salad your way" παιδί μου, "Salad your way..."
είπε κουνάμενη λιγάμενη και έφυγε αφήνοντάς μου το φύλο της εφημερίδας που διάβαζε....
(Το σλόγκαν "Salad your way" και το σκίτσο τα "δανείστηκα" από διαφήμιση των καταστημάτων Everest )

10 σχόλια:

  1. έτσι πρέπει, να φτιάξουν τα δημοτολόγια και μετά, γιατί όχι, να μειωθεί και ο εριθμός των βουλευτών.. γιατί να πηγαίνουν χαμένα, σε χαμένα κορμιά, τόσα χρήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προχθες το συζηταγαμε αυτο ακριβως το θεμα των εκλογικων καταλογων και των λαμογίων που δεν αποφασιζουν να τους εκκαθαρισουν για να μη χασουν τη θεσουλα τους καποιοι απο αυτους.

    Μπραβο στη θεια Μερόπη που μας ενημερωσε επι ολων των πτυχων του θεματος.

    Καλησπερα!!!

    (υπογραφη)
    Ο νεγρος
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαλατοποίηση των πάντων σ΄αυτό το τόπο !!Τίποτα σωστό και λογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Hfaistiwnas

    Είδες τι ξετρυπώνει η θειά Μερόπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @αντώνης

    Τα μαγουλάκια της θειάς Μερόπης κοκκίνισαν.
    Σε ευχαριστεί λέει για το μπράβο...

    ΥΓ. "Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς" Υπογραφή Ποντικί μικρόβιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @leondokardos

    Salad your way leondokardos
    (όπου νάναι ξεκινά εποχή αυστηρής δίαιτας, θα βγούμε και στις παραλίες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nαι! Να μειωθουν!!! Για να μην σου πω να μηδενιστουν κιολας.....
    Καλο βραδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Γαλάτεια

    Καλώς την Γαλάτεια.

    Ε! Για να μηδενιστούν, λιγουλάκι δύσκολο το βλέπω. Μα όσο για να μειωθούν δεν θα είχα καμία αντίρρηση.

    Καλό βράδυ και σε σένα καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η θεία μερόπη στην βουλή! τώρα. τέτοιες θείες χρειαζόμαστε. μπας και την πείσεις; ε; κάνε μια προσπάθεια. κερνάμε και κλαμπ σάντουιτς. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ σωστή και διαβασμένη η θεία Μερόπη, αν και έχω βάσιμε υποψίες ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ποτέ. Νομίζω πως οι Ελληνες βουλευτές δεν έχουν νομοθετησει ποτέ τίποτα εναντίον των δικαιωμάτων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιά είναι η γνώμη σας;